Veckans problem B och annan klurig matte, Tryckt punktskrift, gles, Enkelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Veckans problem B och annan klurig matte.
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Affärskommunikation Aktiviteter och värdskap Matematik
Skolform: Grundskola åk 4-6
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
48 kr exkl. 6% moms
- Antal bildvolymer 0
- Taktila bilder kan skickas med kostnadsfritt vid beställning.

Veckans problem och annan klurig matte innehåller uppgifter som är gjorda för att vara litet extra kluriga! Här möter eleverna problemlösning på ett annorlunda sätt – inga ledtrådar till räknesätt i kapitelrubriker, problem som kanske inte har någon lösning alls eller som kan ha flera lösningar, problem som ser lätta ut men som är svåra och tvärtom ...

De inledande uppgifterna är indelade efter svårighetsgrad: *-problem, **-problem (litet svårare) och ***-problem (kan vara riktigt kluriga).

Visa mer

Om anpassningen

Glesskrift är text i punktskrift med dubbelt radavstånd. Glesskrift föredras ofta av ovana punktskriftläsare. Glestryck är en synonym till glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter.  

Enkelsidig innebär att punktskriften är tryckt på en sida av ett ark.

Ladda ner

ISBN
9789171791283
Artikelnummer
9171791280-PCG
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Adastra Läromedel AB
Författare