Originalprodukt:
Stava 3, Studentlitteratur AB, Andra upplagan

Stava 3, E-bok i HTML-format, obearbetad text och bild

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Bild saknas
Produkttyp: E-bok
Ämne: Svenska
Skolform: Grundskola åk 1-3
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
46 kr exkl. 6% moms
- Levereras som Dvd/Cd-rom.

Ingår i serien Stava

Stava-serien ger eleverna en systematisk stavningsinlärning, med början i stavning av enstaviga ord i Stava 1. I Stava 2 får eleverna sedan öva på tvåstaviga ord. I Stava 3 befäster och utvidgar eleverna sina kunskaper från de två första böckerna.

I Stava 3 repeteras:

  • Kapitel 1 – betoning i svenska och i  främmande ord
  • Kapitel 19–20 – betoning i svenska och i främmande ord
  • Kapitel 5–7 – sammansatta ord
  • Kapitel 9–14 – uppmärksammar eleverna på att om konsonanten i ordets uppslagsform är dubbeltecknad ska den vara det i ordets alla böjningsformer: släcka, släckte, släckt etc.

I ett par kapitel görs eleverna ytterligare uppmärksamma på vikten av att härleda ett ord för att kunna stava det rätt. De viktigaste undantagen från huvudregeln (på den här nivån, och som inte har övats i Stava 1 eller Stava 2) behandlas i tre kapitel: undantag av m-ljud, n-ljud och l, n och r. Det sista kapitlet  sammanfattar innehållet i Stava 1–3.

Visa mer

Om anpassningen

En obearbetad e-bok i HTML-format har ett linjärt strukturerat innehåll där text och bild följer löpande efter varandra. En obearbetad e-bok i HTML-format är en direkt återgivning av den tryckta originalboken. E-boken fungerar med skärmläsningsprogram, talsyntes och punktskriftsskärm. Du läser den i en webbläsare, till exempel Google Chrome eller Firefox. 

Läs mer om e-böcker på spsm.se.

ISBN
9789171794826
Artikelnummer
9171794824-HA
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Studentlitteratur AB
Författare
Medietyp
Dvd/cd-rom