Originalprodukt:
BUMERANG Ottos klass, Gleerups Utbildning AB, Första upplagan

Ottos klass, Tryckt punktskrift, gles, Enkelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Bild saknas
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Svenska
Skolform: Grundskola åk 1-3
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
142 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Bumerang

Ottos klass innehåller texter hämtade ur barnens egen värld. Otto och hans kompisar i klass 2a berättar om vardagsnära händelser som utspelar sig i skolan, hemma och på fritiden. De delar med sig av tankar och funderingar som läsaren kan relatera till egna erfarenheter. I läseboken finns också en mängd konkreta förslag på hur dina elever kan arbeta vidare med läsning, skrivning och muntlig framställning.

Visa mer

Om anpassningen

Glesskrift är text i punktskrift med dubbelt radavstånd. Glesskrift föredras ofta av ovana punktskriftläsare. Glestryck är en synonym till glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter.  

Enkelsidig innebär att punktskriften är tryckt på en sida av ett ark.

ISBN
9789140643056
Artikelnummer
9140643050-PCG
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Gleerups Utbildning AB
Författare