Oscar visar vägen

Oscar visar vägen.
Produkttyp: Stödmaterial Tryckt bok
Skolform: Grundskola åk 7-9
Målgrupp: ADHD Asperger Autism
125 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Oscar

En fortsättning och fördjupning av boken ”Vi är inte bra på barn som Oscar – hur kan vi bli det?” Om hur skolan höll sin vision levande om en skola för alla och om den kunskapsutveckling detta ledde till.

Skolor står ofta inför elever som utmanar mer än andra. Det väcker osäkerhet och tvekan. Ska man klara av att möta en elev som kräver något utöver det vanliga? Nu har Oscar gått ut grundskolan och skolan kan se tillbaka på en tioårig utvecklingsprocess.

Författarna beskriver vardagsarbetet i skolan och hur personalen tänkte för att komma ur det kaos som uppstått runt Oscar, hur man lärde känna honom och hur arbetet utvecklats. Detta ledde till att en kunskapsgrund successivt byggdes upp.

Boken vänder sig till alla som har intresse att ta del av en lång utvecklingsprocess i en skola som strävar efter att välkomna alla elever och det lärande och den kunskapsutveckling som då blir en realitet som förändrar skolan.

Färg, spiralbunden.

Oscar visar vägen finns även som nedladdningsbar pdf i högerspalten under bilden.

Filmen ”Oscar visar vägen”

Oscars skoltid är över och skolan kan se tillbaka på en tioårig kunskapsprocess som byggt på visionen: Vi är inte bra på barn som Oscar – hur kan vi bli det? I filmen ”Oscar visar vägen” möter vi skolledare, specialpedagoger och vårdnadshavare som samtalar med Thomas Ahlstrand om sina erfarenheter och lärdomar under dessa tio år. Filmen har också ett efterord där vi även får ta del av Oscars egna tankar och erfarenheter om sin skoltid. Filmen ”Oscar visar vägen” ligger i två delar på spsm.se

Visa mer

Ladda ner

Utgivningsdatum
ISBN
9789128003582
Artikelnummer
00358
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Författare
Omfång
106 sidor
Övriga detaljer
426 g
210mmx297mmx