Lika värde nr 4, 2017

Lika värde nr 4, 2017.
Produkttyp: Publikation och rapport Tidning
0 kr exkl. 0% moms

Ingår i serien Lika värde

Användning av digitala verktyg i lärandet ger möjlighet till mer individuella lösningar. I nummer 4 av tidningen Lika värde 2017 kan du få råd att komma igång med digitalt lärande och läsa om verksamheter som har kommit en bit på vägen.

Det är inte vanligt att använda digitala verktyg i en hantverksmässig yrkesutbildning. Men tack vare Hans Gustavsson initiativ används det med framgång på Jenny Nyströmsskolan. Hans insats gav honom en finalplats till 2017 års lärarstipendium Guldäpplet. En träningsskoleklass i Umeå använder sig av läromedel för en interaktiv skrivtavla. Det skapar interaktion som leder till samtal och engagemang. Ödeshög kommun saknade en strategi för att arbeta med digitalt stöd. Men för sex månader sen var det nya molnbaserade skoldatateket klart. Där får elever och lärare tillgång till digitala verktyg. Dessutom en kort intervju om hur digitala läromedel blir användbara för elever.

Numrets forskarintervju handlar om en pågående studie om hur logopeder kan hjälpa lärare för att stötta elevernas språkutveckling. Det finns också en artikel om Specialpedagogiska skolmyndighetens tjänst Fråga en rådgivare.

I tidningen finns också notiser om vad som händer inom skolområdet, nyheter från Specialpedagogiska skolmyndigheten och krönikor.

Visa mer

Artikelnummer
00765
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Utgivningsdatum
Omfång
16 sidor