Vanliga frågor
Här får du svar på vanliga frågor om Digitala samlingen. Hur du får tillgång och vad som ingår.
Digitala samlingen ger tillgång till ett 40–tal digitala lärverktyg utgivna av Specialpedagogiska skolmyndigheten. Lärverktygen passar i specialpedagogisk undervisning.
Nej, licensen gäller hela Digitala samlingen med alla ingående lärverktyg.
Läromedel och andra lärverktyg som ingår i Digitala samlingen
Ni behöver registrera er organisation för att vi ska kunna upprätta ett personuppgiftsbiträdesavtal.
Alla med ett organisationsnummer, till exempel kommuner, regioner, fristående skolhuvudmän, bolag.
För att du ska kunna registrera din organisation måste du ha rätt att företräda organisationen. Du som gör registreringen i organisationsregistret blir huvudkontakt för er organisation.
Registrera först er organisation, i det här fallet er kommun. Kontakta sen oss så hjälper vi er att registrera förvaltningar under er kommun.
Nej, skolor kan inte själva köpa licens till Digitala samlingen. Det behöver skolans huvudman göra eftersom skolhuvudmannen är personuppgiftsansvarig och vi behöver upprätta ett personuppgiftsbiträdesavtal.
Ta kontakt med ansvarig för digitala lärverktyg hos din skolhuvudman eller kontakta SPSM direkt så hjälper vi dig.
Nej, vi skiljer inte längre på förskrivningslicenser och andra licenser. Det är en organisationslicens ni ska välja och den finns i tre olika storlekar beroende på hur många användare ni uppskattar att ni kommer att ha. Innan ni kan köpa en organisationslicens behöver ni registrera er organisation (region eller annan) i organisationsregistret.
Det personuppgiftsbiträdesavtal vi använder är liktydigt med SKRs mall version xxx. Till det hör en överenskommelse och en instruktionsbilaga.