Vi väljer rörelse

Omslag till Vi väljer rörelse, en grön bok med en tecknad spindel på.
Smakprov Vi väljer rörelse
Produkttyp: Tryckt bok
Skolform: Grundsärskola inriktning träningsskola åk 1-9 Gymnasiesärskola inriktning individuellt program Komvux som särskild utbildning på grundläggande nivå
Målgrupp: Utvecklingsstörning, intellektuell funktionsnedsättning
70 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Vidga vyerna

Vi väljer rörelse utgår från en grupp elever i en skola där de utmanas i att göra egna val med hjälp av föremål eller bilder. Författarna vill lyfta fram hur viktigt det är med både kommunikation och fysisk aktivitet och hur de två kan påverka varandra.

Kan det vara så att fysiska aktiviteter blir mer lockande om man själv får vara med och välja? Blir det rent av blir roligare att gå slingan i skogen än att vara inne och leka i bollhavet? Att vara förberedd och veta vad som ska ske ökar ofta motivationen.

Här får du ta del av erfarenheter och arbetssätt kring olika aktiviteter i arbetet med elever på tidig utvecklingsnivå. Boken tar både upp förutsättningar för att eleven ska kunna vara delaktig i val och hur den förmågan kan kopplas till fysisk aktivitet.

Det är härligt inspirerande att se hur intresset för motoriska aktiviteter kan påverkas när man självkan vara med och välja.


Författarnas tanke med boken är att eleverna ska få ett aktivt vardagsliv där de kan göra sin röst hörd.

Visa mer

Ladda ner

Utgivningsdatum
Artikelnummer
12805
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Författare
Illustratör
Lena Hellström-Sparring
Omfång
70 sid
Övriga detaljer
278 g