Superhemligt

Victoria och Melissa gör naturvetenskapliga bus.

Gå till läromedlet

Produkttyp: Digitala läromedel Webbaserad tjänst
Ämne: Naturorienterande ämnen (NO)
Skolform: Förskoleklass Grundskola åk 1-3
Målgrupp: Döv Nedsatt hörsel

Kostnadsfri period

Just nu kan du använda läromedlet kostnadsfritt. Ingen inloggning eller licens krävs.

Superhemligt är ett NO-material för lågstadiet på teckenspråk.

Materialet är på 10 avsnitt inom de naturorienterande ämnena och vänder sig till teckenspråkiga elever på lågstadiet. Läromedlet har producerats i samarbete med UR. Till materialet finns övningar och en ordlista, men också en mycket omfattande lärarhandledning skriven av läromedelsförfattaren Hans Persson. Ordlistan ger tecken för begrepp inom NO och förklarar dem på teckenspråk. Filmerna i avsnitten är på teckenspråk och har både undertext och tal.

I filmerna får följa busgänget Victoria och Melissa när de planerar och gör naturvenskapliga bus. Tjejerna drivs av en nyfikenhet kring det naturvetenskapliga och i varje program funderar busgänget kring frågor kopplat till busen och det naturvetenskapliga.

Lärarhandledning

Lärarhandledningen är en pdf och i varje kapitel i lärarhandledningen hittar du vad kapitlet/programmet handlar om, vad som står i läroplanen och vilka kunskapskrav som gäller för eleven i slutet av årskurs 3 i NO. Som komplettering till övningsmaterialet i läromedlet hittar du i lärarhandledningen förslag på ytterligare övningar att göra tillsammans – ”Prova själv”.

Personuppgifter

För användare av våra webbaserade läromedel behöver vi spara och behandla personuppgifter så som namn och e-postadress. Syftet med en sådan behandling är att kunna ge tillgång till läromedlet och administrera konto och lösenord. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Visa mer

Artikelnummer
13637
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Omfång
10 avsnitt
Medietyp
Webbaserade läromedel