Stor Europakarta med EU

Europakarta i relief.
Produkttyp: Taktila bilder
Ämne: Geografi
Skolform: Gymnasieskola
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
175 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Taktil karta

Taktil karta anpassade för elever med synskada. Varje karta är uppdelad på flera kartblad med en mindre mängd information på varje blad. Detta förenklar för eleven att bit för bit uppfatta och förstå kartans form och innehåll.

Antalet kartblad varierar från karta till karta. Nyckel kallas den text- och symbolförklaring som ofta kompletterar en bild. Kartorna som är gjorda i svällpapper går utmärkt att färglägga med t.ex. kritor eller färgpennor. Man kan också lägga till och markera information som är viktig i det pedagogiska arbetet, med hjälp av t.ex. häftmassa, vaxsnören eller punktskrift.

Kartorna levereras med text och förklaringar på punktskrift. Europakartan består av tre delar. Varje karta har måtten 550x420 mm.

Del 1. Arbetskarta
Del 2. Europas länder
Del 3. EU-länder och hav

För elever med synnedsättning år F-9, Gy.

Visa mer

Om anpassningen

Svällpappersbilder är taktila bilder som du läser med dina fingrar. Bilderna är förenklade så att de blir lättare att läsa av och tolka. De består av upphöjda linjer, ytor och symboler. Svällpappersbilder levereras som bilaga till punktskriftsboken eller e-boken, eller som fristående bilder. 

Läs mer om svällpappersbilder på spsm.se.

Ladda ner

Utgivningsdatum
Artikelnummer
6588
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Illustratör
Annica Norberg
Omfång
3 kartor och 5 nycklar, dubbel A3