Stjärntema 2

Stjärntema 2.

Gå till läromedlet

Produkttyp: Digitala läromedel Webbaserad tjänst
Ämne: Naturorienterande ämnen (NO)
Skolform: Grundskola åk 1-3 Grundskola åk 4-6 Grundskola åk 7-9 Gymnasieskola Specialskola åk 8-10
Målgrupp: Döv Nedsatt hörsel

Ingår i serien Stjärntema

Kostnadsfri period

Just nu kan du använda läromedlet kostnadsfritt. Ingen inloggning eller licens krävs.

Stjärntema bygger på Libers utgivna böcker Stjärnsvenska som är filmatiserade på teckenspråk. Områdena är Människokroppen, Djur, Rymden och Årstider och innehåller totalt 31 filmer. Filmerna kan användas som ”nöjestittande” eller i undervisningssituation. Serierna Människokroppen, Djur, Rymden och Årstider.

Det finns svenskt tal och undertext som följer teckenspråket som stöd. Filmerna fungerar på marknadens förekommande webbläsare på datorer, pekplattor samt mobiler. Vi rekommenderar ni använder datorer och pekplattor för er bästa upplevelse. Internetuppkoppling krävs för åtkomst till filmerna.

Om man vill använda böckerna som är uppbyggda i 11 svårighetsnivåer för läsning, finns också i slutet av varje bok diskussionsfrågor som eleverna kan jobba med. Böckerna följer Lgr11.

Människokroppen: 8 filmer i olika nivåer som handlar om människan, hur mat och sömn påverkar, skelett och muskler, våra sinnen, blodets väg genom kroppen, hur barn blir till och hur viktig hjärnan är.

Djur: 9 filmer i olika nivåer som handlar om många olika djur i Sverige och hela världen. Husdjur, lantgårdsdjur, skogens invånare, nattdjur, utdöda djur, kräldjur, fåglar och djungeldjur.

Rymden: 6 filmer i olika nivåer som tar upp rymdens oändlighet, planeterna, hur det blir dag och natt, Vintergatan, månen och galaxer.

Årstider: 7 filmer i olika nivåer som berättar om vad man kan göra i naturen under de fyra årstiderna, hur djuren och växter har det under året, vad vi firar för högtider under året och om dagar månader och kvartal, om klockan och tid och tidszoner.

Personuppgifter

För användare av våra webbaserade läromedel behöver vi spara och behandla personuppgifter så som namn och e-postadress. Syftet med en sådan behandling är att kunna ge tillgång till läromedlet och administrera konto och lösenord. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Visa mer

Utgivningsdatum
Artikelnummer
11846
Teckenspråksaktör
Ståhlbom, Stefan;Lindfors Hommerberg, Cecilia;Perho, Erik;Scherbak, Ekaterina;Gezelius, Julia;Berggren, Cecilia
Medietyp
Webbaserade läromedel