Originalprodukt:
Språkskrinet - Alien, Majemaförlaget AB,

Språkskrinet - Alien, Tryckt punktskrift, tät, Enkelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Omslag.
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Svenska
Skolform: Grundskola åk 4-6
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
88 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Språkskrinet

Språkskrinet är en serie böcker i svenska som sträcker sig från årskurs 1-6. Språkskrinet Alien innehåller tio kapitel. För att skapa trygghet för eleven och underlätta för dig som lärare är alla kapitel uppbyggda enligt samma struktur. Språkskrinet Alien är den fjärde boken i serien Språkskrinet.

Visa mer

Om anpassningen

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter.  

Enkelsidig innebär att punktskriften är tryckt på en sida av ett ark.

Tätskrift är text i punktskrift med normalt radavstånd. Termen används för att betona att det inte är fråga om glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Ladda ner

Utgivningsdatum
ISBN
9789185875375
Artikelnummer
9185875375-PCS
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Majemaförlaget
Författare