Smart att veta om miljö, Tryckt punktskrift, gles, Enkelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Smart att veta om miljö.
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Naturkunskap
Skolform: Gymnasiesärskola Komvux som särskild utbildning på grundläggande nivå
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
106 kr exkl. 6% moms

Smart att veta om miljön beskriver i korthet miljöproblemen och hur de uppstår. Boken inriktar sig dock främst på att ge praktiska råd om hur var och en kan bidra till att skona miljön. Några av de områden som tas upp: Hur man sorterar sopor? Vilka färdsätt som är miljövänliga? Hur man spar på el och vatten är. 

Visa mer

Om anpassningen

Glesskrift är text i punktskrift med dubbelt radavstånd. Glesskrift föredras ofta av ovana punktskriftläsare. Glestryck är en synonym till glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter.  

Enkelsidig innebär att punktskriften är tryckt på en sida av ett ark.

Ladda ner

Utgivningsdatum
ISBN
9789186147815
Artikelnummer
9186147815-PCG
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Lära Förlag
Författare