Skrivarskolan, E-bok med text i HTML-format, bearbetad text och bild

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Omslag.
Produkttyp: E-bok
Ämne: Språk och kommunikation
Målgrupp: Döv Nedsatt hörsel
57 kr exkl. 6% moms
- Levereras som Dvd/Cd-rom.

Ingress – vad är det? Hur skriver man ett reportage? Vad ska en rapport innehålla? Vad är det för skillnad mellan referat och recension?

I Skrivarskolan övas eleverna i att skriva olika slags texter (genrer). Syftet är att eleverna ska förstå typiska särdrag i olika slags texter vad gäller layout, struktur, grammatik och ordval, förstå i vilket sammanhang en viss genre används och lära sig att skriva texter i olika genrer.

Skrivarskolan vänder sig till elever i årskurs 5–9 och hjälper dem att utveckla sitt skrivande till att omfatta mer än faktatexter och berättelser.

Visa mer

Om anpassningen

En bearbetad e-bok i HTML-format är anpassad för att en elev med svår synnedsättning eller blindhet ska kunna tillgodogöra sig innehållet. Den bearbetade e-boken har ett linjärt strukturerat innehåll där text och bild följer löpande efter varandra. Texter, bilder och andra grafiska element är pedagogiskt anpassade. E-boken fungerar med skärmläsningsprogram, talsyntes och punktskriftsskärm. Du läser den i en webbläsare, till exempel Google Chrome eller Firefox. 

Läs mer om e-böcker på spsm.se.

Upplaga
Andra
ISBN
9789144072500
Artikelnummer
9789144072500-HC
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Studentlitteratur
Författare