Punktskriftskloss – Plastmodell av punktskriftscell, 6 punkter

Punktskriftskloss – Plastmodell av punktskriftscell, 6 punkter.
Produkttyp: Laborativt material Tryckt punktskrift
Ämne: Svenska
Skolform: Grundskola åk 1-3 Grundskola åk 4-6 Grundskola åk 7-9
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
25 kr exkl. 6% moms

Punktskriftsklossen är ett hjälpmedel för den som vill lära sig punktskrift. Målgruppen är barn och elever med svår synnedsättning/blindhet, men också pedagoger och assistenter, föräldrar och kompisar – alla som vill lära sig punktskrift!

En punktskriftscell är uppbyggd av sex upphöjda punkter, och punktskriftsklossen är en modell av en sådan. Med klossen kan man bygga punktskriftens samtliga 63 möjliga kombinationer.

Punktskriftsklossen är tillverkad i plast och består av två delar som hålls ihop med ett gångjärn samt tillhörande metallstift. Det är sex hål i punktskriftsklossen.

Punktskriftsklossen kan användas hopfälld och visar då hur punktskriften ser ut i vanlig tryckt punktskrift eller hur det ser ut när man skriver på en reglett. Punktskriftsklossen kan också användas utfälld och visar då hur punkterna är placerade när man skriver punktskrift på ett punktskriftstangentbord, till exempel på en Perskinsmaskin.

Punktskriftsklossens sex hål har numrerats från 1 till 6 i svartskrift för att underlätta vid beskrivning av punkternas position i punktskriftscellen.

Visa mer

Utgivningsdatum
Artikelnummer
10329
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Omfång
1 kloss
Medietyp
Laborativt material
Övriga detaljer
29 g