Någon man tycker mycket om har dött

Två ledsna människor tittar på ett foto och gråter.
Produkttyp: Tryckt bok
Ämne: Kommunikation Psykologi Vardagsaktiviteter
Skolform: Anpassad grundskola åk 7-9 ämnen Anpassad gymnasieskola nationellt program Grundskola åk 4-6 Komvux som anpassad utbildning på gymnasial nivå
Målgrupp: Intellektuell funktionsnedsättning Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Tal- och språkstörning
150 kr exkl. 6% moms

Alla blir vi ledsna när någon som vi tycker om har dött. Det är svårt att förstå vad döden innebär. Vi människor visar sorg på många olika sätt, och inget sätt är rätt eller fel.

I den här boken beskrivs med bilder och enkel text hur Karin och Bengt mister en kär släkting, och hur vardagen blir en lång period efter förlusten. Boken visar hur de behöver stöd för att arbetet med sorgen ska bli lättare. Förutom grundbok innehåller materialet en handledning, 12 samtalsbilder och 6 stycken bildkort om olika känslor. Materialet är avsett som underlag till samtal kring det svåra som inträffat.

Någon man tycker mycket om har dött har tillkommit på initiativ av två forskare i efterlevnadsproblematik i samarbete med Specialpedagogiska skolmyndigheten.

För elever på gymnasium samt vuxenstuderande.

Finns även hos ILT Inläsningstjänst

Den här boken finns även som E-bok i fulltext-DAISY och ingår i Inläsningstjänsts kommun- och skolabonnemang. Den kan också köpas på CD.

Läs mer på ILT Inläsningstjänst AB:s webbplats.

Visa mer

Utgivningsdatum
ISBN
9789128115681
Artikelnummer
11568
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Författare
Illustratör
Annika Wilén
Omfång
Grundbok 56 s, handledning 16 s, 12 samtalsbilder, 6 bildkort
Övriga detaljer
411 g