Min kropp 2

Tecknad bild på händer som formar ett hjärta. Genom hjärtat ser man ungdomar.
Produkttyp: Digitala läromedel Webbaserad tjänst
Ämne: Naturorienterande ämnen (NO)
Skolform: Gymnasieskola Specialskola åk 5-7 Specialskola åk 8-10
Målgrupp: Döv Nedsatt hörsel

Det är dags att prata om livet. I det digitala läromedlet Min kropp 2 pratar ungdomar om relationer, respekt, kärlek och sex. Du möter de två programledarna Magnus och Sarah och tillsammans följer vi en grupp ungdomar i olika situationer där de bland annat diskuterar och reflekterar kring ämnena ovan.

Läromedlet riktar sig till ungdomar på högstadiet och gymnasiet. Min kropp 2 är ett material på teckenspråk för dig som vill ha hjälp i undervisningen om att bli vuxen och det ansvar som vuxenlivet innebär.

Att växa upp är en omtumlande tid. Många frågor snurrar i huvudet. Måste jag dricka alkohol på en fest? Efter att jag har haft sex första gången med någon, hur beter jag mig sedan? Tänk om jag är gravid? Har jag fått någon könssjukdom? Hur berättar jag för kompisarna att jag är homosexuell?

Dessa och många fler frågor dyker upp. Förutom relationer, respekt, kärlek, sex, homosexualitet berör materialet risker med internetanvändning, alkohol och sexuella övergrepp.

I Min kropp 2 finns också faktaboxar om pubertet, graviditet, alkohol, preventivmedel och könssjukdomar. Materialet kan också användas av elever som inte ha någon hörselnedsättning.

Trailer:

Pris per år:

1 användare: 80 kr (100 kr inkl. moms)
5 användare: 400 kr (500 kr inkl. moms)
10 användare: 800 kr (1000 kr inkl. moms)
Skollicens användare: 1800 kr (2250 kr inkl. moms)
Prova på-licens användare: 0 kr (0 kr inkl. moms)

Visa mer

Artikelnummer
10782
Medietyp
Webbaserade läromedel