Maja och Milo - interaktiva webböcker

Omslagen på de åtta böckerna om Maja och Milo bredvid varandra.

Mer information

Du som har en licens kan logga in och använda läromedlet på majaochmilo.spsm.se/.

Produkttyp: Digitala läromedel Webbaserad tjänst
Ämne: Kommunikation Svenska Svenskt teckenspråk
Skolform: Anpassad grundskola åk 1-3 ämnesområden Anpassad grundskola åk 4-6 ämnesområden Anpassad grundskola åk 7-9 ämnesområden Anpassad gymnasieskola individuella program Komvux som anpassad utbildning på grundläggande nivå
Målgrupp: Döv Intellektuell funktionsnedsättning Nedsatt hörsel

Antal installationer

0 kr exkl. 25% moms

Ingår i serien Maja och Milo

Kostnadsfri period

Just nu kan du använda läromedlet kostnadsfritt. För att få tillgång till läromedlet behöver du lägga en beställning på en licens. 

Maja och Milo-serien är läsupplevelser för tonåringar och vuxna som behöver mycket enkel text. Serien består av 8 böcker med bilder, text och frågor.

Varje bok finns i tre olika versioner. En version med pictogrambilder som stöd, en med endast text till bilderna samt en version med svenskt teckenspråk (frågorna är dock inte översatta till svenskt teckenspråk). Pictogram är ett bildsystem med stiliserade svartvita bilder som hjälper eleverna att förstå innehållet i texten.

Den digitala versionen körs online i din webbläsare. Det kan köras i Firefox, Edge, Google Chrome, Opera, Safari med flera. Observera att den inte fungerar i Internet Explorer. 

I den här digitala versionen finns en rad inställningar som kan göras för att anpassa böckerna för elevernas olika behov. Inställningar och elevens arbetsuppgifter sparas automatiskt per inloggad elev.

Personuppgifter

För användare av våra webbaserade läromedel behöver vi spara och behandla personuppgifter så som namn och e-postadress. Syftet med en sådan behandling är att kunna ge tillgång till läromedlet och administrera konto och lösenord. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Visa mer

Ladda ner

Utgivningsdatum
Artikelnummer
11549
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Författare
Språk
Svenska, svenskt teckenspråk
Medietyp
Webbaserade läromedel