Originalprodukt:
Mais oui 4 Kursbok, Liber, Första upplagan

Mais oui 4, Tryckt punktskrift, tät, Dubbelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Omslag.
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Franska
Skolform: Gymnasieskola Komvux på gymnasial nivå
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
344 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Mais oui

Mais oui 4 är ett läromedel i franska för gymnasieskolans Franska 4. Boken vänder sig till både elever på gymnasiet och på Komvux.

Mais oui 4 är den nya delen i serien, har aktuella teman i sina Unités – till exempel bloggar om lycka, Bodil Malmstens kärlekshistoria med Bretagne, ett reportage om en läkare i Kongo, ett kvinnoöde från andra världskriget. Flera moderna sånger med anknytning till Unitéernas teman hittar du också.

Visa mer

Om anpassningen

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter. 

Dubbelsidig innebär att punktskriften är tryckt på båda sidor av ett ark.

Tätskrift är text i punktskrift med normalt radavstånd. Termen används för att betona att det inte är fråga om glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Ladda ner

Upplaga
Första upplagan
Utgivningsdatum
ISBN
9789147091591
Artikelnummer
9789147091591-PCT
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Liber
Författare