Luna kollar källan

Framsida Luna kollar källan
Smakprov Luna kollar källan
Produkttyp: Tryckt bok
Ämne: Kommunikation Vardagsaktiviteter
Skolform: Anpassad grundskola åk 1-3 ämnesområden Anpassad grundskola åk 4-6 ämnesområden Anpassad grundskola åk 7-9 ämnesområden
Målgrupp: Intellektuell funktionsnedsättning
50 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Luna

Att kolla källan är viktigt av flera anledningar. Men vad innebär det egentligen?

Luna är en tjej som funderar mycket kring olika saker som hon ser och hör. Allt är inte så lätt att förstå men Lunas mamma vill gärna visa och förklara. I Luna kollar källan får Luna lära om vikten av att kolla källan. Luna läser i tidningen att badhuset är öppet, men hon har läst en gammal tidning. Detta är ingen stor sak, men i boken får Luna verktyg att tackla den uppsjö av information som finns i livet och framförallt på nätet. Det finns de som vill luras och vi är alla bara några klick från stötande innehåll.

I berättelsen vill författaren på ett enkelt sätt konkretisera abstrakta begrepp. Sist i boken finns korta fakta och frågor att samtala vidare kring. De kan användas både i helklass och individuellt för att fördjupa kunskapen utifrån elevens egna erfarenheter.

Serien om Luna riktar sig till elever i anpassade grundskolan ämnesområden. Den kan också passa andra elever som är i behov av tydliggörande pedagogik.

Visa mer

Utgivningsdatum
Artikelnummer
12828
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Författare
Illustratör
Olofsson, Anna
Övriga detaljer
88 g