KOD 45 Hemligheten, Tryckt punktskrift, tät, Dubbelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Hemligheten.
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Svenska
Skolform: Grundskola åk 4-6
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
83 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien KOD 45

Leilas mamma och pappa undrar varför hon så ofta kommer hem för sent. Vad ska Leila svara? Allt oftare smiter hon iväg till Vallen för att träna inför den stora idrottsdagen, som de ska ha i skolan. Och så Tobbe, som plötsligt inte vill vara med henne längre. Leila saknar honom och känner sig ensam. Och hur ska hon någonsin kunna avslöja hemligheten om My? Leila bevarar sina hemligheter för sig själv. Men en dag sker det oundvikliga: Bubblan brister och hon måste avslöja sanningen. 

Visa mer

Om anpassningen

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter. 

Dubbelsidig innebär att punktskriften är tryckt på båda sidor av ett ark.

Tätskrift är text i punktskrift med normalt radavstånd. Termen används för att betona att det inte är fråga om glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Upplaga
Första upplagan
Utgivningsdatum
ISBN
9789147083527
Artikelnummer
9147083527-PAT
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Liber
Författare