Italien

Karta av Italien i relief med tillhörande punktskrift.
Produkttyp: Taktila bilder
Ämne: Geografi
Skolform: Grundskola åk 1-3 Grundskola åk 4-6 Grundskola åk 7-9 Gymnasieskola
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
188 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Länder i Europa

Taktila kartor anpassade för elever med synnedsättning. Varje karta är uppdelad på flera kartblad med en mindre mängd information på varje blad. Detta förenklar för eleven att bit för bit uppfatta och förstå kartans form och innehåll. Antalet kartblad varierar från karta till karta.

Nyckel kallas den text- och symbolförklaring som ofta kompletterar en bild. Kartorna som är gjorda i svällpapper går utmärkt att färglägga med t.ex. kritor eller färgpennor. Man kan också lägga till och markera information som är viktig i det pedagogiska arbetet, med hjälp av t.ex. häftmassa, vaxsnören eller punktskrift.

Vissa av Europas tjugofem kartor består av flera länder, kartbladen kan variera från 3-6 stycken. Kartorna levereras förpackade i hålslagna kuvert som kan samlas i pärm, med text och förklaringar på punktskrift. Format: A3. 

Visa mer

Om anpassningen

Svällpappersbilder är taktila bilder som du läser med dina fingrar. Bilderna är förenklade så att de blir lättare att läsa av och tolka. De består av upphöjda linjer, ytor och symboler. Svällpappersbilder levereras som bilaga till punktskriftsboken eller e-boken, eller som fristående bilder. 

Ladda ner

Utgivningsdatum
Artikelnummer
6600
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Illustratör
Annica Norberg
Omfång
6 kartor, 4 nycklar