Händernas värld

Kvinna håller i jordglob.

Gå till läromedlet

Produkttyp: Digitala läromedel Webbaserad tjänst
Ämne: Svenskt teckenspråk för hörande Teckenspråk för döva och hörselskadade Teckenspråk för hörande
Skolform: Förskola Förskoleklass Grundskola åk 1-3 Grundskola åk 4-6 Grundskola åk 7-9 Grundsärskola åk 1-6 Grundsärskola åk 7-9 Gymnasieskola Gymnasiesärskola Specialskola åk 1-4 Specialskola åk 5-7 Specialskola åk 8-10
Målgrupp: Nedsatt hörsel

Kostnadsfri period

Fram till 31 augusti 2022 kan du använda läromedlet kostnadsfritt. Ingen inloggning eller licens krävs.

Har du tänkt på hur bra det är att kunna teckenspråk? Då är Händernas Värld materialet en bra början till ett häftigt och spännande visuellt språk!  

Kanske kommer det en ny kompis till skolan som inte hör lika bra som du? Om du kan prata med kompisen på teckenspråk känner den sig inte utanför.

Kanske har du arbetskamrater som har nytta av tecken eller barnbarn som du vill kommunicera med?

I det digitala läromedlet Händernas Värld finns 10 avsnitt i olika nivåer som tar upp grammatiska områden i teckenspråket, allt från bokstäver, siffror och ord, till hur man bygger hela meningar. Du ställer själv in tempo på teckenspråket och kan välja om du vill ha ljudstöd med svenskt tal och/eller text och illustrerad bild till aktören, som visar tecknen.

De 10 avsnitten är Handalfabetet, Siffror och tidstecken, Teckenförrådet, Ägo- och hjälpverb, Satser på teckenspråk, Tecken utan svensk munrörelse, Lokalisation, Adjektiv, Verb och Texter.

Målgruppen är från klass 4 och uppåtmen kan med fördel användas av yngre åldrar. Materialet lägger en tonvikt på teckenförrådet som en bas för inlärningen. Exempelmeningarna är korta och enkla, för att du ska känna att du direkt kan följa med och imitera de meningar som visas.

Även de interaktiva övningarna är anpassade till en nybörjare. Till läromedlet finns en lärarhandledning. Händernas värld är anpassat för att användas både på Mac och Windows, samt mobila enheter.

Pris per år

  • 1 användare: 80 kr (100 kr inkl. moms)
  • 5 användare: 400 kr (500 kr inkl. moms)
  • 10 användare: 800 kr (1000 kr inkl. moms)
  • Skolicens användare: 1800 kr (2250 kr inkl. moms).

Prova på

  • Prova på-licens, 1 användare, 1 månad: 0 kr (0 kr inkl. moms).

Läs mer om licenser under Kundservice och Vanliga frågor och svar.

Personuppgifter

För användare av våra webbaserade läromedel behöver vi spara och behandla personuppgifter så som namn och e-postadress. Syftet med en sådan behandling är att kunna ge tillgång till läromedlet och administrera konto och lösenord. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Visa mer

Artikelnummer
10460
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Medietyp
Webbaserade läromedel