Från sak till bild, väska och bok

En röd väska med två dockor bredvid, en i form av en hund och en annan av Alfons Åberg. Diverse föremål i förgrunden, såsom en mugg och en leksaksbil.
Produkttyp: Laborativt material Tryckt bok
Skolform: Grundsärskola inriktning träningsskola åk 1-9
Målgrupp: Utvecklingsstörning, intellektuell funktionsnedsättning
1 850 kr exkl. 25% moms

Hur kan vi undervisa så att elever med funktionsnedsättning lär sig tolka bilder? Materialet Från sak till bild, reviderat 2020 ger inspiration och idéer till personal som arbetar med undervisning och kartläggning av elevers förmåga att tolka bilder. Materialet riktar sig främst till dig som arbetar med elever i grundsärskola och förskola.

Från sak till bild innehåller metodbok, vardagliga föremål och leksaker som stimulerar till lek och samspel samt foton. Dessa saker används som kartläggnings- och undervisningsmaterial.

Metodboken bygger på författarnas egna erfarenheter och beskriver hur man kan ge eleverna en förståelse av att konkreta ting kan avbildas och låta sig representeras på bilder. Manual och protokoll för kartläggning beskrivs i boken.

Föremål: skedar, gafflar, muggar, tandborstar, kammar, bollar, bilar, penslar, visp, tidur, mössa, maraccas, cd-skiva, kritor, docka, hund, katt, snurra, handdocka (tupp), duplo samt träklossar.

Två färgfoton och två svartvita foton av samtliga föremål samt två schemabilder av väskan medföljer också.

Visa mer

Ladda ner

Utgivningsdatum
Artikelnummer
13030
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Författare
Illustratör
Eva Skåreus
Övriga detaljer
4 kg