EU, FN och Norden

En kvinna i folkdräkt ler mot fotografen.

Gå till läromedlet

Produkttyp: Digitala läromedel Webbaserad tjänst
Ämne: Samhällskunskap Samhällsorienterande ämnen (SO)
Skolform: Grundskola åk 7-9 Gymnasieskola
Målgrupp: Döv Nedsatt hörsel Tal- och språkstörning

Kostnadsfri period

Just nu kan du använda läromedlet kostnadsfritt. Ingen inloggning eller licens krävs.

Äntligen finns det ett teckenspråkigt läromedel som förklarar EU, FN och Norden. Filmerna handlar om Anna Andersson och hennes resa genom ämnet. Till sin hjälp har hon Faktagubben som förklarar. Läraren väljer själv om hela filmmaterialet ska visas eller valda delar.

Varje ämnesområde, EU- FN och Norden, är indelade i 3 kapitel. Dessa 3 kapitel är i sin tur indelade i avsnitt. Totalt finns över 23 avsnitt. Tal och text finns också som valmöjlighet.

För att få ett ökat ordförråd finns även en ordlista på 128 ord relaterade till ämnet. De är utvalda av lärare som undervisar i samhällskunskap för döva. Ordlistan har förklaringar av alla ord på teckenspråk. Det finns även text och möjlighet att välja syntetiskt tal.

På webben finns också övningsmaterial för eleverna. Den är indelad i två moduler. Frågor samt Uppgifter.

Målgruppen är främst elever i behov av teckenspråk på högstadiet och gymnasiet. Men det passar säkert fler stadier och målgrupper eftersom materialet är enkelt, tydligt och tillgänglighetsanpassat.

Detta material är det andra av en serie inom SO som kommer att fortsätta att produceras framöver. Tidigare har vi gjort ”Hur Sverige styrs” inom samhällskunskap. 

Materialet fungerar på både Mac och PC.

Personuppgifter

För användare av våra webbaserade läromedel behöver vi spara och behandla personuppgifter så som namn och e-postadress. Syftet med en sådan behandling är att kunna ge tillgång till läromedlet och administrera konto och lösenord. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Visa mer

Utgivningsdatum
Artikelnummer
12236
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Medietyp
Webbaserade läromedel