Diamanterna

Tre upplagda kort med siffran sju, ett plustecken och siffran tre.
Produkttyp: Laborativt material Spel Tryckt punktskrift
Ämne: Matematik
Skolform: Anpassad gymnasieskola nationellt program Grundskola åk 1-3 Komvux i svenska för invandrare Komvux på grundläggande nivå Komvux som anpassad utbildning på grundläggande nivå
Målgrupp: Blindhet Intellektuell funktionsnedsättning Synnedsättning
188 kr exkl. 6% moms

Ett taktilt kortspel i matematik som erbjuder olika varianter för att öva på tiokamraterna. Kortleken är både taktil och med svartskrift så elever kan spela ihop i olika konstellationer. Eleverna kan öva på ental såväl som tiotal och nollans roll i matematik. Även bygga tal, spela memory och träna på tiokamraterna.

Att enkelt kunna spela och spela tillsammans med kompisar, föräldrar och syskon, oavsett synförmåga eller språklig förmåga bidrar till känsla av samhörighet och gemenskap på lika villkor. Spelet kan med fördel användas i klasser med nyanlända elever eftersom man tränar tal och siffror, samtidigt med matematiska kunskaper. 

Innehåller två kort av vardera siffrorna 0–10 och tecknen för addition, subtraktion och lika-med. Varje kort innehåller siffran i stor stil och med punktskrift. På högra sidan finns en rad med 10 taktila bilder av diamanterna vilka är fyllda, motsvarande siffran på kortet. Spelanvisningar ges på fyra språk, svenska, engelska, spanska och arabiska.

Visa mer

Om anpassningen

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter.  

Enkelsidig innebär att punktskriften är tryckt på en sida av ett ark.

Ladda ner

Utgivningsdatum
ISBN
9789128103343
Artikelnummer
10334
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Författare
Omfång
28 kort
Medietyp
Laborativt material
Övriga detaljer
209 g