Originalprodukt:
Boken om teknik, Liber, Första upplagan

Boken om teknik, Tryckt punktskrift, gles, Enkelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Boken om teknik.
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Teknik
Skolform: Grundskola åk 4-6
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
168 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Boken om teknik 4-6

Boken om teknik är en grundbok i teknik för årskurs 4-6. Till grundboken finns en arbetsbok och en lärarbok. Grundboken finns även som onlinebok.

I Boken om teknik hittar du inspirerande texter, bilder och praktiska övningar som garanterat utvecklar alla de fem förmågor som pekas ut av kursplanen för teknikämnet. Det finns övningar där man får träna på att konstruera med hjälp av mallar och ritningar samt öppna problem där man får vara kreativ och fiffig. Att göra på riktigt.

Visa mer

Om anpassningen

Glesskrift är text i punktskrift med dubbelt radavstånd. Glesskrift föredras ofta av ovana punktskriftläsare. Glestryck är en synonym till glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter.  

Enkelsidig innebär att punktskriften är tryckt på en sida av ett ark.

Ladda ner

Upplaga
Första upplagan
Utgivningsdatum
ISBN
9789147119455
Artikelnummer
9789147119455-PCG
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Liber
Författare