Boken om NO 1-3 Arbetsbok 1, tryckt punktskrift, gles, enkelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Omslag Boken om NO 1-3 Arbetsbok 1
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Naturorienterande ämnen (NO)
Skolform: Grundskola åk 1-3
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
46 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Boken om NO 1-3

Boken om NO 1-3 är skriven med samma lätthet och med vardagsnära texter och experiment som är ett signum för Hasse Persson. En grundbok i NO som är ett givet inslag i klassrummet på lågstadiet i framtiden. Skriven helt i linje med kunskapskraven i NO åk 3, Lgr11. I webbappen kan eleverna se förklarande filmade och träna på begreppen i boken på svenska och arabiska.

Visa mer

Om anpassningen

Glesskrift är text i punktskrift med dubbelt radavstånd. Glesskrift föredras ofta av ovana punktskriftläsare. Glestryck är en synonym till glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter.  

Enkelsidig innebär att punktskriften är tryckt på en sida av ett ark.

Ladda ner

Upplaga
Första upplagan
Utgivningsdatum
ISBN
9789147109951
Artikelnummer
9147109951-PCG
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Liber
Författare