Bild och Form del 1 och 2 elevhäften

Spiralbunden bok med blått och grått omslag med en svart spiral på. Punktskrift i överkanten.
Produkttyp: Taktila bilder Tryckt punktskrift
Ämne: Bild
Skolform: Förskola Förskoleklass Grundskola åk 1-3 Grundskola åk 4-6 Grundsärskola åk 1-6
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
80 kr exkl. 25% moms

Ingår i serien Bild och form

Bild och Form del 1 och 2. Två elevhäften med taktila svällpappersbilder som steg för steg visar de övningar som beskrivs i Bild och Form lärarhandledningen, best.nr 6070. 

Spiralbundna och med taktila svällpappersbilder.
För elever med synnedsättning år F-6.

Om anpassningen

Svällpappersbilder är taktila bilder som du läser med dina fingrar. Bilderna är förenklade så att de blir lättare att läsa av och tolka. De består av upphöjda linjer, ytor och symboler. Svällpappersbilder levereras som bilaga till punktskriftsboken eller e-boken, eller som fristående bilder. 

Läs mer om svällpappersbilder på spsm.se.

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter.  

Enkelsidig innebär att punktskriften är tryckt på en sida av ett ark.

Ladda ner

Artikelnummer
6281
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Omfång
A5
Övriga detaljer
338 g