Originalprodukt:
Amici Kursbok , Liber, Första upplagan

Amici Kursbok - Italienska för nybörjare, Tryckt punktskrift, tät, Dubbelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Amici Kursbok - Italienska för nybörjare.
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Italienska
Skolform: Gymnasieskola Komvux på gymnasial nivå
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
383 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Amici

Amici heter Libers nya läromedel i nybörjaritalienska för italienska 1, skriven enligt GY 2011. Det är ett aptitligt och lättanvänt läromedel med 13 kapitel, där vi knyter nya bekantskaper, går på café, restaurang och shoppingrundor. Vi deltar i familjediskussioner, pratar om mode, skolor, jobb och mycket mer. Vi besöker städer och regioner runtom i Italien. De många texterna, dialogerna och bilderna ger möjlighet att utveckla kunskaperna både i italienska språket och om Italiens kultur- och samhällsliv.

Visa mer

Om anpassningen

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter. 

Dubbelsidig innebär att punktskriften är tryckt på båda sidor av ett ark.

Tätskrift är text i punktskrift med normalt radavstånd. Termen används för att betona att det inte är fråga om glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Ladda ner

Upplaga
Första upplagan
Utgivningsdatum
ISBN
9789147117734
Artikelnummer
9147117734-PCT
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Liber
Författare