Alfabetspussel

Alfabetspussel med enstaka bokstäver synliga.
Produkttyp: Laborativt material
Ämne: Svenska för invandrare
Skolform: Förskoleklass Grundskola åk 1-3
Målgrupp: Blindhet
350 kr exkl. 25% moms

Alfabetspussel är en lekfull introduktion till alfabetet, i både punktskrift och svartskrift. Träna alfabetisk ordning, hitta vokaler och konsonanter eller plocka de bokstäver som just ditt namn innehåller. Elever med blindhet kan arbeta på egen hand eller tillsammans med en seende kompis. Pusslet går att använda om och om igen!

Varje pusselbit har punktskrift på den ena sidan och svartskrift på den andra. På punktskriftssidan av pusselbiten finns dels punktskriften i sin rätta storlek, dels förstorad. Den förstorade punktskriften hjälper eleven att hitta punkternas position i punktskriftscellen. På svartskriftssidan står bokstaven versalt i ett typsnitt som liknar det handskrivna alfabetet. Bokstaven är spårad, så att den känns och kan uppfattas taktilt. Bitarna går att lägga parallellt med både svartskrifts- och punktskriftssidan upp.

Alfabetspusslet går att använda på många olika sätt. Låt pusslet bli en del av undervisningen och presentera bokstäverna i den takt som passar eleven bäst. 

Formgivare: Frida McCabe.

Visa mer

Ladda ner

Utgivningsdatum
Artikelnummer
10313
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Omfång
1 ram, 29 pusselbitar
Medietyp
Laborativa läromedel