Originalprodukt:
Visharmonisering, Bo Ejeby Förlag,

Visharmonisering, tryckt punktskrift, tät, dubbelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Bild saknas
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Musik
Skolform: Gymnasieskola
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
159 kr exkl. 6% moms
- Antal textvolymer 2

Läroböcker i musikteori, jazzharmonik med mera utgår ofta från att eleven redan behärskar en hel del av harmoniläran. I Visharmonisering har Hans Grundberg valt att skriva för den som ännu inte kommit så långt. Utgångspunkten är melodiernas inneboende harmonik. 

Visa mer

Vem får använda läromedlet?

Läromedel med anpassningar omfattas av upphovsrätt. Läromedel med anpassningar får endast användas av den som har en sådan syn- eller annan läsnedsättning som avses i 17 a § lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Anpassningar får endast användas av den person som de är avsedda för. Här hittar du mer information om vad anpassning enligt 17 a § innebär och hur produkterna får användas.

Om anpassningen

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter. 

Dubbelsidig innebär att punktskriften är tryckt på båda sidor av ett ark.

Tätskrift är text i punktskrift med normalt radavstånd. Termen används för att betona att det inte är fråga om glesskrift.

Punktskrift, spsm.se

ISBN
9789188316257
Artikelnummer
9188316254-PAT
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Bo Ejeby Förlag
Författare
Medietyp
Tryckt form