Originalprodukt:
UPPTÄCK Världen Geografi Arbetsboken, Liber AB, Första upplagan

UPPTÄCK Världen Geografi Arbetsboken, Tryckt punktskrift, tät, Dubbelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Bild saknas
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Samhällsorienterande ämnen (SO)
Skolform: Grundskola åk 4-6
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
58 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Upptäckarserien

Upptäck Världen Geografi – om vår planet, om klimat och natur, om förändringar i vår värld och om hur vi påverkar vår livsmiljlö globalt. Beskrivningar av varje världsdel med ett urval av länder som eleverna får veta mera om. Boken tar upp jordens olika naturresurser och handlar om människors skilda levnadsvillkor. 

Arbetsboken innehåller övningar till varje kapitel: läsa kartor, jämföra fakta och hitta sammanhang. Vid varje uppgift anges vilken färdighet den tränar. Efter varje kapitel finns ett litet självtest och i ett utvecklingsschema kan eleven själv följa sina framsteg.

Visa mer

Om anpassningen

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter. 

Dubbelsidig innebär att punktskriften är tryckt på båda sidor av ett ark.

Tätskrift är text i punktskrift med normalt radavstånd. Termen används för att betona att det inte är fråga om glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

ISBN
9789121218952
Artikelnummer
9121218952-PCT
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Liber AB
Författare