Stepping stone 2, Tryckt punktskrift, tät, Dubbelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Stenar ligger i en cirkel.
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Engelska
Skolform: Komvux på grundläggande nivå Komvux på gymnasial nivå
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
329 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Stepping stone

Stepping Stone är en serie basläromedel i engelska för grundläggande vuxenutbildning och även för ungdomar som inte har läst eller inte behärskar grundskolans kurs. Läromedlet kan med fördel också användas på gymnasiets introduktionsprogram eller för undervisning av nyanlända eller sent anlända elever på högstadiet. 

Visa mer

Om anpassningen

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter. 

Dubbelsidig innebär att punktskriften är tryckt på båda sidor av ett ark.

Tätskrift är text i punktskrift med normalt radavstånd. Termen används för att betona att det inte är fråga om glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Ladda ner

Upplaga
3
Utgivningsdatum
ISBN
9789140682772
Artikelnummer
9140682772-PCT
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Gleerups Utbildning
Författare
Språk
Svenska