Startpunkt – punktskriftsundervisning för nybörjare inom SFI, ringpärm

Startpunkt plastpärm.
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Svenska Svenska för invandrare Svenska som andraspråk
Skolform: Komvux i svenska för invandrare
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
120 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Startpunkt

Startpunkt är ett läromedel som riktar sig till vuxna elever som läser utbildningen svenska för invandrare och ska lära sig att läsa och skriva punktskrift. Läromedlet går också att använda i punktskriftsundervisning för svensktalande vuxna. Här är punktskriften i fokus!

Bokstäverna, siffrorna och de vanligaste skiljetecknen presenteras i två pärmar. Varje uppslag innehåller punktskrift på höger sida och samma innehåll i svartskrift till vänster.  Omslagen är försedda med två taktila svällpappersbilder i färg. En punktskriftskloss med 6 stift medföljer också materialet. Med hjälp av den kan eleven bygga bokstäver och skiljetecken – ett praktiskt inslag i inlärningen.

Förutom elevmaterialet ingår också en läraranvisning. Den innehåller många tips på hur undervisningen kan läggas upp och är ett pedagogiskt stöd till de lärare som inte tidigare undervisat elever med blindhet.  

Materialet är inbundet i ringpärm och passar bäst när den mesta undervisningen sker i skolan. Läraren, som känner sin elev bäst, kan själv anpassa innehållet efter individ. Plocka bort, lägga till eller omfördela!

Visa mer

Om anpassningen

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter.  

Enkelsidig innebär att punktskriften är tryckt på en sida av ett ark.

Ladda ner

Utgivningsdatum
Artikelnummer
10324
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Författare