Originalprodukt:
Röda tråden Bas, Skolcopy,

Röda tråden Bas, Tryckt punktskrift, gles, Enkelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Röda tråden Bas.
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Svenska
Skolform: Grundskola åk 4-6
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
27 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Röda tråden

Arbetsboken innehåller många varierande övningar i rättstavning (bland annat ng-ljud, tj-ljud och sj-ljud), bildbeskrivningar, korsord, rimord, talesätt, lucktexter med mera. Boken är rikt illustrerad och innehåller en faktasida med alfabetet, vokaler, stor och liten bokstav med mera. Går även utmärkt att använda i förstärkt svenska.

Visa mer

Om anpassningen

Glesskrift är text i punktskrift med dubbelt radavstånd. Glesskrift föredras ofta av ovana punktskriftläsare. Glestryck är en synonym till glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter.  

Enkelsidig innebär att punktskriften är tryckt på en sida av ett ark.

ISBN
9789185427291
Artikelnummer
9185427291-PCG
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Skolcopy
Författare
Omfång
48 sidor