Människan och världen - Jorden

En jordglob.
Produkttyp: Tryckt bok
Ämne: Geografi Individ och samhälle
Skolform: Gymnasiesärskola inriktning individuellt program Komvux som särskild utbildning på grundläggande nivå
Målgrupp: Tal- och språkstörning Utvecklingsstörning, intellektuell funktionsnedsättning
88 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien Människan och omvärlden

Hur hjälper vi bäst våra elever att förstå sin omvärld? Vad behöver de för grundläggande kunskaper för att orientera sig och se sammanhang i all information som de dagligen möter? Hur kan vi utveckla elevernas förmågor som har betydelse för deras vardag?  

Den nya serien Människan och världen vänder sig i första hand till elever som går på gymnasiesärskolans individuella program och kan läsa och skriva lite grann. Serien kan även passa till elever inom grundsärskolan och till elever i tal- och språkverksamhet. Böckerna syftar till att visa ämnets centrala innehåll och och att ge förslag på arbetsuppgifter som läraren kan utveckla och anpassa till elevernas kunskaps- och färdighetsnivå. Böckerna har enkla faktatexter med tillhörande tydliga bilder, både teckningar och fotografier, och mycket luftig formgivning.

De första titlarna i serien behandlar geografiämnet. Momenten i böckerna kan användas i valfri ordning, så man kan arbeta med ett land eller en världsdel när det passar i planeringen. Längst bak i varje bok ligger en krysslista för eleven, som ger en överblick över lärandet, samt lärarsidor. 

Människan och världen – Jorden innehåller begrepp som: jordglob och karta, världsdelar, världshav och väderstreck. Eleven får lära sig mer om växter och djur från olika delar av världen och om Nordens länder.

Visa mer

Ladda ner

ISBN
9789128120746
Artikelnummer
12074
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Författare
Illustratör
Svahn, Henry;Werngren, Elisabeth
Omfång
88 sidor
Medietyp
Tryckt form
Övriga detaljer
403 g