Så fungerar Mina sidor

Här får du hjälp med hur du använder Mina sidor och hur du administrerar digitala läromedel.

Administrera digitala läromedel 

När du köper licenser för digitala läromedel i webbutiken blir du beställare. Du får då ett konto till Mina sidor, där du kan administrera skolans licenser. Som beställare kan du överblicka och förnya licenser samt tilldela dessa till pedagoger och elever på skolan. Det är också du som beställare som skapar nya pedagog- och elevkonton.

Som pedagog kan du överblicka de läromedel som är inköpta av skolan och de som du har tillgång till. Du kan tilldela läromedel till dig själv och dina elever.

För att skolans läromedel ska kunna utnyttjas som en gemensam resurs, bör alla inköp på skolan ske genom samma beställare. Ska du köpa in digitala läromedel och är osäker på vem som är beställare på din skola? Kontakta oss.

Logga in på Mina sidor

För att administrera dina licenser för digitala läromedel loggar du in på Mina sidor i Webbutiken och klickar på Digitala läromedel.

Vy över mina sidor.

Som beställare

När du som beställare går in på digitala läromedel kommer du till en översikt över skolans läromedel. Här kan du se vilka läromedel du själv har tillgång till och vilka andra läromedel som finns på skolan. Du kan också tilldela dessa läromedel till elever och pedagoger på din skola. Klicka på Hantera för att tilldela ett läromedel. Om en pedagog eller elev saknar ett konto måste du först skapa detta under respektive flik Pedagoger och Elever.

När ett abonnemang håller på att gå ut behöver du förnya detta under Administrera, Licenser. Du kommer få en notis om att en licens håller på att gå ut.

Vy över mina sidor.

Som pedagog

När du som pedagog går in på digitala läromedel kommer du till samma översikt över skolans läromedel som beställaren på din skola har. Här kan du se vilka läromedel du själv har tillgång till och vilka andra läromedel som finns på skolan. Du kan också tilldela dessa läromedel till elever på din skola och till dig själv om du inte redan har tillgång. Klicka på Hantera för att tilldela ett läromedel.

Vy över mina läromedel.

Kontakta kundservice vid frågor

Vårt kontaktcenter har öppet vardagar 08.00-16.00

Telefon: 010-473 50 00. 

Du kan också fylla i detta formulär för att ställa din fråga.

Senast ändrad: 2020-06-17