KOD 45 Vittnet, Tryckt punktskrift, tät, Dubbelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Vittnet.
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Svenska
Skolform: Grundskola åk 4-6
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
83 kr exkl. 6% moms

Ingår i serien KOD 45

Leila har flyttat till ett nytt område där hon inte känner någon annan än Bugg, ägaren av den lilla närbutiken. Leila saknar sin farfar och sina gamla vänner, men för att inte oroa mamma och pappa försöker hon att på alla möjliga sätt dölja sin ensamhet. Plötsligt en dag blir hon vittne till något hon helst hade velat slippa se och blir snart indragen i händelser hon aldrig hade kunnat drömma om. Vem är det som jagar henne med moppen och vågar hon verkligen lita på Tobbe?

Visa mer

Om anpassningen

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter. 

Dubbelsidig innebär att punktskriften är tryckt på båda sidor av ett ark.

Tätskrift är text i punktskrift med normalt radavstånd. Termen används för att betona att det inte är fråga om glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Upplaga
Första upplagan
Utgivningsdatum
ISBN
9789147083510
Artikelnummer
9147083510-PAT
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Liber
Författare