Frågesportbräda

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Ett spelbräde med nio träbrickor på arrangerade i ett rutnät. Brickorna är märkta 1 till 9 med punktskrift och svartskrift.
Produkttyp: Laborativt material Spel Tryckt punktskrift
Ämne: Engelska
Skolform: Grundskola åk 1-3 Grundskola åk 4-6 Grundskola åk 7-9
Målgrupp: Synnedsättning
150 kr exkl. 25% moms

Ingår i serien Känn, förstå och lär

Frågesportbrädan är ett spel för språkutveckling, orientering och förflyttning för elever med svår synnedsättning eller blindhet. Innehåller en spelplan i trä och frågehäfte med punktskrift och taktila bilder. Även en lärardel ingår. Frågesportbrädan är ett spännande alternativ till papper och pennaaktiviteter som används i de flesta skolor. I frågorna 8-12 svarar eleven på engelska.  

Trots att instruktionerna kan verka lite komplicerade i början ger brädan flera timmars underhållning för både seende och elever med synskada i alla åldrar.

Lärmaterialen i serien Känn, förstå och lär, är utformade för att hjälpa barn med svår synnedsättning eller blindhet att förstå svåra begrepp som bygger på visuella upplevelser och rumsliga relationer vilka behövs för att kunna läsa och förstå taktila bilder. Relationen mellan objekten och teckningar, symmetri,rotation och perspektiv är bara några av de begrepp som kan förklaras med hjälp av lärmaterialen.

Visa mer

Ladda ner

Utgivningsdatum
ISBN
9789128122320
Artikelnummer
12232
Förlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Originalförlag
Hungry Fingers
Författare
Fotografer
Bengt Säll
Övriga detaljer
1,64 kg