Originalprodukt:
Cascade 2, Natur och Kultur, Första upplagan

Cascade 2, tryckt punktskrift, tät, dubbelsidig

Läromedel anpassat av Specialpedagogiska skolmyndigheten
Bild saknas
Produkttyp: Tryckt punktskrift
Ämne: Franska
Skolform: Grundskola åk 7-9
Målgrupp: Blindhet Synnedsättning
133 kr exkl. 6% moms

Cascade 2 är avsedd för nybörjare och fortsättare i årskurs 7 och består av en huvudbok med texter och muntliga övningar samt en cahier, där alla skriftliga övningar finns. I Cascade 2 Grammaire finns skriftliga självgående övningar som tränar den grammatik som finns i Cascade.

Om anpassningen

Punktskrift är en taktil skrift som du läser med dina fingrar, om du har svår synnedsättning eller blindhet. Genom att använda upp till 6 upphöjda punkter i en punktskriftcell kan du skriva bokstäver, nummer och andra tecken. Punktskriften är baserat på det latinska alfabetet men används även på andra språk som skrivs med andra skriftsystem, till exempel arabiska.

På många språk används termen ”braille” om punktskrift och skriften används inom alla områden som matematik, vetenskap och musik. Punktskrift kan också läsas på en punktskriftsskärm som kopplas till en dator. Då används upp till 8 upphöjda punkter. 

Dubbelsidig innebär att punktskriften är tryckt på båda sidor av ett ark.

Tätskrift är text i punktskrift med normalt radavstånd. Termen används för att betona att det inte är fråga om glesskrift.

Läs mer om tryckt punktskrift på spsm.se.

Upplaga
1
Utgivningsdatum
ISBN
9789127498167
Artikelnummer
9127498166-PCT
Originalförlag
Natur och Kultur
Författare
Medietyp
Tryckta läromedel